• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen täytekakku

Mustikkainen täytekakku

10/08/2016 by Liisa Leave a Comment

064 (4)

Mehevä mustikkainen täytekakku on kesäisen kahvipöydän helppo herkku.

  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2,5 dl jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 dl pensasmustikoita
  • 3 dl kermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl pensasmustikoita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat ja sekoita.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

Vaahdota kerma. Kun vaahto on lähes valmista lisää ranskankerma ja sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin puolet kermavaahdosta ja mustikoista.

Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla mustikoilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, mustikka

Previous Post: « Vadelmainen Nutella-suklaakakku
Next Post: Aprikoosikakku murupäällysteellä »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maistuvaa joulua 2015!

Maistuvaa joulua kaikille blogini lukijoille! toivoo Liisa ...

Read More »

Banaanikakku tiikerin tapaan

Tiikerikakun mehukkaammassa serkussa vaalea taikina maustetaan banaanilla ja tumma taikina suklaalla ja kaakaojauheella. 150 g voita 3 dl ...

Read More »

Pähkinäiset browniet

Ihanan suklaiset browniet saavat lisämakua pähkinöistä. 200 g voita 2 dl fariinisokeria 1 dl siirappia 4 munaa 250 g sulatettua ...

Read More »

Nutella-banaani-pokekakku

Syntisen hyvässä banaani-pokekakussa on reilusti Nutellaa - niin kakkuun tökityissä koloissa kuin kakun päälläkin. 150 g voita 3 dl ...

Read More »

Rouheiset banaani-suklaamuffinssit

Tarjoa rouheisia banaani-suklaamuffinsseja brunssilla tai välipalana. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl turkkilaista jugurttia2 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress