Mehevä mustikkainen täytekakku on kesäisen kahvipöydän helppo herkku.
- 100 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 2 dl pensasmustikoita
- 3 dl kermaa
- 150 g ranskankermaa
- 2 rkl sokeria
- 3 dl pensasmustikoita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat ja sekoita.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Vaahdota kerma. Kun vaahto on lähes valmista lisää ranskankerma ja sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin puolet kermavaahdosta ja mustikoista.
Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla mustikoilla.
Leave a Reply