
Lisää jouluiseen hedelmäkakkuun reilusti kuivattuja hedelmiä: sokeroituja kirsikoita, appelsiininkuoripaloja, aprikooseja ja taateleita.
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 0,5 tl kardemummaa
- 1 dl maitoa
- 100 g sokeroituja kirsikoita
- 100 g appelsiininkuoripaloja
- 5 kuivattua aprikoosia
- 5 kuivattua taatelia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää vaalea siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Leikkaa aprikoosit ja viikunat pieniksi paloiksi. Lisää kaikki hedelmät taikinaan ja kääntele ne taikinan sekaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply