• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Maapähkinävoijuustokakku

Maapähkinävoijuustokakku

02/12/2020 by Liisa Leave a Comment


Kruunaa suolaisenmakea maapähkinävoijuustokakku tummasta suklaasta valmistetulla kuorrutuksella.

pohja:

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta

juustokakku:

  • 500 g mascarponea
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 100 g sileää maapähkinävoita

kuorrute:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 20 g suolatonta voita

koristeeksi:

  • suolattuja maapähkinöitä

Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.

Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne paksuksi vaahdoksi.

Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota kakku varovasti vuoastaan ja nosta se tarjoiluastialle.

Sulata tumma suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita huoneenlämpöinen voi suklaan joukkoon. Levitä suklaakuorrute kakun päälle ja ripottele suklaan päälle suolattuja maapähkinöitä.

Huom! Älä laita kakkua enää jääkaappiin sen jälkeen, kun olet levittänyt suklaakuorrutteen. Suklaa kovettuu jäääkaapissa ja kakkua ei ole enää mahdollista leikata siististi.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: juustokakku, maapähkinävoi, suklaa

Previous Post: « m&m’s-pelticookie
Next Post: Hedelmäkakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vadelma-suklaakuppikakut

Herkullisissa kuppikakuissa yhdistyvät täyteläinen suklaa ja makeankirpeät vadelmat. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 ...

Read More »

Suklaiset jäätelöpuikot

Kotitekoisissa jäätelöpuikoissa on tietysti reilusti suklaata! Puikot syntyvät ilman jäätelökonetta, sillä jäätelömassaan lisättävä glukoosisiirappi ...

Read More »

After Eight -brownie

Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 ...

Read More »

Kirsikkaiset blondiet

Ihanan makeissa blondieissa on sattumina reilusti kirsikoita ja tummaa suklaata. 300 g kirsikoita 100 g tummaa suklaata 200 g voita 2 dl ...

Read More »

Suklaatorttu

Täyteläinen piirakka täytetään suklaaganachella ja viimeistellään kaakaojauheella. 100 g voita 3 dl jauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 rkl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress