Täyteläinen sacherkakku täytetään aprikoosimarmeladilla ja suklaalla ja kuorrutetaan reilulla kerroksella suklaakuorrutetta.
Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa pari päivää ennen tarjoilua, sillä maku paranee kun kakku saa välillä vetäytyä jääkaapissa.
- 6 munaa
- 200 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 2,5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 350 g aprikoosimarmeladia (esim. Roberts)
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
- 250 g suklaata
- 50 g voita
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata varovasti miedolla lämmöllä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
Vatkaa keltuaiset kevyesti ja lisää suklaa-voiseos keltuaisiin. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää valkuaisvaahtoon ensin suklaaseos ja sitten kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irrota se sitten varovasti. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja siirrä se odottamaan täyttämistä seuraavaan päivään.
Valmista täyte. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä hetki huoneenlämmössä ennen kakun täyttämistä.
Jos kakku on noussut epätasaisesti, leikkaa ensin kakun pinta tasaiseksi. Leikkaa kakku sitten kolmeen osaan.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle ensin aprikoosimarmeladia ja sitten suklaatäytettä. Nosta päälle seuraava kakkupohja ja täytä samalla tavalla. Nosta sitten päälle kolmas kakkupohja ja levitä loput aprikoosimarmeladista ja suklaatäytteestä kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin kahdeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille.
Nosta kakku vielä vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään. Nosta huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Leave a Reply