Leivo kevään tai kesän juhliin söpöjä minikokoisia leppäkerttudonitseja.
12 kappaletta
- 1,25 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 1 keltuainen
- 1 rkl sulatettua voita
- 1 valkuainen
- 2,5 – 3 dl tomusokeria
- 2 tl punaista elintarvikeväriä
- 25 g tummaa suklaata
- silmäkarkkeja
Voitele minidonitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa minidonitsipellin koloihin.
Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita valkuainen, tomusokeri ja elintarvikeväri keskenään. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua.
Sulata suklaa varovasti mikrossa.
Piirrä suklaalla leppäkertuille pää, siivet ja pilkut. Aseta silmät paikoilleen. Anna suklaan kuivua ennen tarjoilua.
Leave a Reply