• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Donitsikakku

Donitsikakku

07/11/2018 by Liisa Leave a Comment

Tee lastenjuhliin näyttävä ja hauska donitsikakku. Kakku kootaan 24 donitsista.

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl kermaa
  • 4 munaa
  • 4 rkl sulatettua voita

 

  • 4 valkuaista
  • 10 dl tomusokeria
  • sinistä elintarvikeväriä

 

  • värikkäitä strösseleitä

Voitele kahden donitsipellin kolot. Jos sinulla ei ole kahta donitsipeltiä, tee taikina ja paista donitsit kahdessa erässä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipeltien koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuaiset. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.

Jaa kuorrute kahteen astiaan ja värjää toisessa astiassa oleva kuorrute sinisellä elintarvikevärillä.

Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen (puolet donitseista siniseen ja puolet valkoiseen) ja nosta ne ritilän päälle. Koristele stösseleillä. Anna kuorrutteen kuivua kokonaan.

Asettele donitsit kakkuvadille neljään – viiteen kerrokseen.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, täytekakku

Previous Post: « Halloweenin muumio-browniet
Next Post: Pöllökuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Paahdetut mansikat

Uunissa paahdetut mansikat sopivat kakkujen ja piiraiden koristeeksi, ja vaikka jäätelön tai jugurtin kanssa nautittavaksi. Voit käyttää sokeria myös ...

Read More »

After Eight -brownie

Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 ...

Read More »

Kirsikkapiirakka

Makeista kirsikoista syntyy ihana kesäinen piirakka. Piirakka maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta tämäkin herkku sopii hyvin syötäväksi ...

Read More »

Kahvi-suklaajäätelö

Sopivasti suklainen jäätelö maustetaan kahvilla. 100 g suklaata 2 munaa 1 dl sokeria 2 tl kahvijauhetta 2 dl kermaa 2 dl punaista ...

Read More »

Karpalomysli

Makea karpalomysli maistuu aamu- tai välipalana. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress