• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Dallaspullat

Dallaspullat

14/04/2021 by Liisa Leave a Comment

Täytä vastustamattomat dallaspullat makealla vaniljakreemillä.

noin 30 kappaletta

pullataikina:

  • 1/2 litraa punaista maitoa
  • 1 paketti hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 13 – 15 dl jauhoja
  • 200 g voita

täyte:

  • 100 g vaniljakreemijautetta
  • 4 dl maitoa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Valmista täyte taikinan kohotessa. Yhdistä kulhossa vaniljakreemijauhe ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kauli toinen puoli taikinasta levyksi, levitä päälle loppu täyte, rullaa ja leikkaa viipaleiksi. Nosta pullat leivinpaperilla suojatulle pellille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ennen paistamista.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: pulla, vanilja

Previous Post: « Suklaiset keksit espressotäytteellä
Next Post: Domino-donitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pienet sitruunaiset pääsiäisleivokset

Sitruunaiset leivokset täytetään valkosuklaakreemillä ja koristellaan suklaarakeilla. 10 kappaletta 4 munaa 3 dl sokeria 150 g voita 1 tl ...

Read More »

Kylpyankkojen kakku

Kylpyankat ovat päässeet uimaan ihanaan vaahtokarkkikylpyyn. Hauskan kuoren alta paljastuu mehevä suklainen kakku. 5 munaa 3,5 dl sokeria 200 ...

Read More »

Raparperikakku

Makea murupäällinen kruunaa mehevän raparperikakun. 200 g voita 1 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 3 munaa 2 dl maitoa 4 dl jauhoja 2 ...

Read More »

Pokekakku sacherin tapaan

Leivo perinteinen sacherkakku trendikkään pokekakun muotoon. kakkupohja: 4 munaa125 g voita125 g tummaa suklaata1,5 dl sokeria2 dl ...

Read More »

Rouheiset banaani-suklaamuffinssit

Tarjoa rouheisia banaani-suklaamuffinsseja brunssilla tai välipalana. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl turkkilaista jugurttia2 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress