Myös perheen pienimmät jauhopeukalot osaavat leipoa tämän helpon ja herkullisen kakun. Kesällä paras kakun koriste on kermavaahto ja tuoreet mansikat.
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 100 g voita
- 1 dl maitoa
- 2,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
- mansikoita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).
Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito taikinaan. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kakkuvuoassa ja siirrä se sitten tarjoiluastialle.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja koristele mansikoilla.
Leave a Reply