Vastustamattoman hyvät karamellisoidut pähkinät maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa tai kakun päällä.
Voit käyttää seokseen joko yhtä pähkinälajia tai useita erilaisia pähkinöitä ja manteleita, esimerkiksi pekaanipähkinöitä, cashewpähkinöitä ja manteleita.
- 3 dl pähkinöitä ja/tai manteleita
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl vettä
Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna kiehua hetki. Lisää pähkinät ja sekoita niin, että sokeria tarttuu tasaisesti pähkinöiden pinnalle.
Anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele pähkinöitä jatkuvasti etteivät ne pääse palamaan.
Siirrä valmiit pähkinät leivinpaperilla suojatulle pellille jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Pähkinät säilyvät hyvinä noin viikon (jos säilyvät!)
Leave a Reply