• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Karamellisoidut pähkinät

Karamellisoidut pähkinät

12/10/2013 by Liisa Leave a Comment

013

Vastustamattoman hyvät karamellisoidut pähkinät maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa tai kakun päällä.

Voit käyttää seokseen joko yhtä pähkinälajia tai useita erilaisia pähkinöitä ja manteleita, esimerkiksi pekaanipähkinöitä, cashewpähkinöitä ja manteleita.

  • 3 dl pähkinöitä ja/tai manteleita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna kiehua hetki. Lisää pähkinät ja sekoita niin, että sokeria tarttuu tasaisesti pähkinöiden pinnalle.

Anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele pähkinöitä jatkuvasti etteivät ne pääse palamaan.

Siirrä valmiit pähkinät leivinpaperilla suojatulle pellille jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Pähkinät säilyvät hyvinä noin viikon (jos säilyvät!)

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: joulu, makeiset, pähkinä

Previous Post: « Porkkanamuffinssit
Next Post: Makeat kurpitsapalat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Kumkvattijuustokakku

Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja. 140 g digestive-keksejä 70 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Kanelikuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Kuorruta kanelilla maustetut kuppikakut makealla valkosuklaakuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl ...

Read More »

Porkkanakääretorttu

Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen ...

Read More »

Brookies

Kun yhdistetään kaksi ehkä maailman ihaninta leivonnaista eli brownies ja cookiet, syntyy jotain vielä parempaa: brookies. 12 palaa Tee ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress