Mausteisen ja mehukkaan omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä omenasose.
Omenasose:
- noin 1,5 litraa omenalohkoja
- 1 tl kanelia
- 1 dl sokeria
Tee ensin omenasose. Kuori ja pilko omenat, laita kattilaan yhdessä sokerin ja kanelin kanssa. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta ja jäähdytä.
- 150 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 3 dl jauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g ranskankermaa
- 1,5 dl omenasosetta
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija noin 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää taikinaan ranskankerma ja omenasose. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan.
Päälle:
- 2 omenaa viipaloituna
- 2 rkl fariinisokeria
Asettele omenaviipaleet kakun päälle. Ripottele päälle fariinisokeri.
Paista 180 asteessa noin tunti.
Onpa hyvän näköinen kakku..:)Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä – mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?
Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi
This looks really yummy.
Thanks, and yes, it is really yummy.
Looks so delicious! What is the size of the cake pan that you use?
Thank you! My pan is 25 cm/10 in. or 2.3 liters/9 cups.