• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mehukas omenakakku

Mehukas omenakakku

30/12/2012 by Liisa 5 Comments

Mausteisen ja mehukkaan omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä omenasose.
Omenasose:
  • noin 1,5 litraa omenalohkoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl sokeria
Tee ensin omenasose. Kuori ja pilko omenat, laita kattilaan yhdessä sokerin ja kanelin kanssa. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta ja jäähdytä.
  • 150 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g ranskankermaa
  • 1,5 dl omenasosetta
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija noin 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää taikinaan ranskankerma ja omenasose. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan.
Päälle:
  • 2 omenaa viipaloituna
  • 2 rkl fariinisokeria

Asettele omenaviipaleet kakun päälle. Ripottele päälle fariinisokeri.

Paista 180 asteessa noin tunti.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, omena

Next Post: Appelsiini-suklaakakku »

Reader Interactions

Comments

  1. Etsiresepti says

    20/06/2013 at 2:21 pm

    Onpa hyvän näköinen kakku..:)Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä – mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    Reply
  2. Mom's Dish says

    30/08/2013 at 8:46 am

    This looks really yummy.

    Reply
    • Liisa says

      30/08/2013 at 11:59 am

      Thanks, and yes, it is really yummy.

      Reply
  3. Perry says

    01/09/2013 at 7:04 am

    Looks so delicious! What is the size of the cake pan that you use?

    Reply
    • Liisa says

      01/09/2013 at 11:10 am

      Thank you! My pan is 25 cm/10 in. or 2.3 liters/9 cups.

      Reply

Leave a Reply to Mom's Dish Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pienet omenapiiraat

Täytä pienet amerikkalaistyyliset omenapiiraat kanelilla ja muskotilla maustetuilla omenoilla. Tarjoa piiraat vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen ...

Read More »

Raparperimurupiirakka

Keväinen raparperimurupiirakka tarjotaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 200 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl ...

Read More »

Blondies

Siirappisen makeat blondiesit maustetaan valkosuklaalla, pähkinöillä ja vadelmilla. 200 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1 dl vaaleaa ...

Read More »

After Eight -brownie

Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 ...

Read More »

Sitruunakuppikakut karhunvatukkakuorruruksella

Sitruunaiset kuppikakut kuorrutetaan makealla karhunvatukkakuorrutuksella ja koristellaan näyttävillä karhunvatukoilla. 12 kappaletta 1 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress