
Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus.
Browniet:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
After Eight -sokerikreemi:
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 4 dl tomusokeria
- muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
- 8 kappaletta After Eight -karkkeja
Koristeeksi:
- 12 kappaletta After Eight -karkkeja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Murustele After Eightit pieniksi palasiksi ja kääntele ne varovasti kuorrutteen joukkoon.
Lusikoi kuorrute brownien päälle ja levitä tasaiseksi palettiveitsellä. Asettele loput After Eightit kuorrutteen pinnalle.
Leave a Reply