Omenanoiden päälle ripoteltava fariinisokeri karamellisoi omenapiirakan omenat.
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 pientä omenaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl fariinisokeria
Voitele piirakkavuoan pohja ja reunat (halkaisija 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle.
Poita omenoista siemenkota ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele omenasiivut piirakkavuokaan taikinan päälle. Ripottele omenoitten päälle kanelia ja fariinisokeria.
Paista 175 asteessa 35 – 40 minuuttia.
Leave a Reply