
Mausta suklaakuppikakut ripauksella espressojauhetta ja viimeistele ne vastustamattoman herkullisella espressosokerikreemillä.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
Kuorrute:
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 4 dl tomusokeria
- 1rkl kaakaojauhetta
- 2 tl espresso-pikakahvijauhetta
Koristeeksi:
- suklaaströsseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista espressosokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaakaojauhe ja pikakahvijauhe.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele suklaaströsseleillä.
Leave a Reply