- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 keltuaista
- 2 appelsiinin raastettu kuori
- 2 dl appelsiinimehua (n. 2 appelsiinia)
- 4 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Väliin:
- appelsiinimarmeladia n. 2dl
Kuorrutus:
- 250 g tummaa suklaata
- 50 g voita
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat ja keltuaiset yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinimehua. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin tunti.
Keitä kostutuksen vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
Nosta pohja kakkulautaselle ja kostuta sokerisiirapilla. Levitä päälle puolet appelsiinimarmeladista. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja levitä päälle loput appelsiinimarmeladista. Nosta kakun päälle viimeinen pohja ja kostuta.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää joukkoon paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Leave a Reply