Vaniljafudgeen lisätään kuivattuja mustikoita.
- 2,5 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1 vaniljatanko
- 100 g valkosuklaata
- 0,5 dl kuivattuja mustikoita
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet terävällä veitsellä. Laita sokeri, kerma, voi, glukoosisiirappi ja vanilja kattilaan ja keitä kunnes lämpötila on 116 astetta. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen vuoka voipaperilla. Kaada noin puolet seoksesta vuokaan. Ripottele päälle noin puolet mustikoista ja kaada päälle loput seoksesta. Ripottele pinnalle loput mustikat.
Anna fudgen jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti ja nosta se sitten vuoasta voipaperin avulla. Öljyä terävä veitsi ja leikkaa fudge palasiksi.
Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Leave a Reply