Mehevät ja mausteiset porkkanakuppikakut ovat syksyn ihana herkku. Näihin kuppikakkuihin tulee runsaasti raastettua porkkanaa ja syksyisen lämpimiä mausteita. Kokonaisuuden kruunaa reilu annos makeaa tuorejuustokuorrutetta.
12 kappaletta
- n. 200 g porkkanaa (kaksi isohkoa porkkanaa)
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl neilikkaa
- 50 g voita
- 100 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
Kuori porkkanat ja raasta ne pienellä terällä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää porkkanaraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa lopuksi kuorrute tasaiseksi.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply