
Leivo kahvipöytään herkullinen appelsiinin ja suklaan makuinen tiikerikakku.
Appelsiinitaikina:
- 100 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 appelsiinin puristettu mehu (1 dl)
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Suklaataikina:
- 100 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 75 g tummaa suklaata sulatettuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Valmista ensin appelsiinitaikina.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää taikinaan raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Valmista sitten suklaataikina.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan. Lusikoi päälle suklaataikina ja sen jälkeen loput vaaleasta taikinasta.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply