• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Sisaruspullat

Sisaruspullat

10/10/2018 by Liisa Leave a Comment

Leivo pikkupullat kakkuvuoassa hauskoiksi sisaruspulliksi.

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita
  • 1 muna voiteluun
  • raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa taikina 18 palaan.

Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja asettele palat kahteen leivinpaperilla suojattuun suorakulmion muotoiseen kakkuvuokaan (koko noin 19 x 21 cm). Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

 

 

Filed Under: Pulla Tagged With: pulla

Previous Post: « Nutella-banaani-pokekakku
Next Post: Suklaadonitsit maapähkinävoikuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaiset vadelmadonitsit

Maukkaat suklaiset vadelmadonitsit kuorrutetaan valkosuklaalla ja koristellaan vadelmajauheella. 12 kappaletta 3 dl vehnäjauhoja 1,5 dl ...

Read More »

Mustikkapullat

Ihanat mustikkapullat kruunaavat kesäpäivän kahvihetken. 24 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 ...

Read More »

Kirsikkajäätelö

Makeista kirsikoista tehty jäätelö maistuu hellepäivänä. Jäätelö maustetaan kirsikoista keitetyllä siirapilla ja siihen lisätään sattumiksi reilusti ...

Read More »

After Eight -brownie

Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 ...

Read More »

Ruusunmarja-valkosuklaakakku

Valkosuklaalla kuorrutettu täytekakku täytetään makealla ruusunmarjamarmeladilla. Ruusunmarjamarmeladia valmistaa esimerkiksi Granny's secret. 4 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress