• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Kuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Kuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

05/02/2020 by Liisa Leave a Comment

Näyttävät kuppikakut saavat päälleen korkean keon makeaa valkosuklaakuorrutusta. Koristele kuppikakut strösselillä ja vaaleanpunaisilla karkeilla.

12 kappaletta

Kuppikakut:

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g voita
  • 2,5 dl tomusokeria

Koristeeksi:

  • 12 vaaleanpunaista karkkia
  • värikästä strösseliä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.

Koristele vaaleanpunaisilla karkeilla ja strösseleillä.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: kuppikakku, valkosuklaa, ystävänpäivä

Previous Post: « Appelsiini-suklaatiikeri
Next Post: Sydänpuustit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Kuivatut mansikat

Mansikoita voi säilöä myös kuivaamalla. Kuivatut mansikat maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa tai käytä ...

Read More »

Suklaiset sydänleivokset

Suklaiset sydänleivokset täytetään kirpeällä pihlajanmarjahyytelöllä. Täytteeksi sopii myös esimerkiksi aprikoosi- tai vadelmamarmeladi. Noin 12 ...

Read More »

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Halloweenin silmämunamuffinssit

Halloweenin hurjat silmämunamuffinssit ovat melkein liian ällöjä syötäväksi! 12 kappaletta 100 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Mansikkajäätelö

Mansikkajäätelö maustetaan mansikkamehulla ja siihen lisätään sattumiksi kokonaisia mansikoita. 5 dl mansikoita 0,5 dl sokeria 2 munaa 1 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress