
Yllätä ystävä herkullisilla vastapaistetuilla sydämenmuotoisilla korvapuusteilla.
noin 20 kappaletta
pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
täyte:
- 50 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Voitele levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Pyöritä taikinalevyä molemmista reunoista varovasti rullalle levyn keskikohtaan (katso kuva alla). Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 2,5 sentin paksuisiksi puusteiksi.
Nosta puustit leivinpaperilla suojatulle pellille ja muotoile puustia sydämen muotoon. Kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Leave a Reply