Leivo jouluinen brownie lisäämällä piparkakkutaikinaa brownietaikinan joukkoon.
12 palaa
- 250 g valmista piparkakkutaikinaa
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 2 munaa
- 125 g suklaata
- 1,5 dl jauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Pyörittelele piparkakkutaikinasta pieniä palloja (noin 20 kpl) ja laita ne jääkaappiin siksi aikaa kun teet brownietaikinan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi kummankin munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Ota piparkakkutaikina jääkaapista. Laita puolet taikinapalloista brownietaikinan sekaan ja sekoita varovasti.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada brownietaikina vuokaan.
Painele loput piparkakkutaikinapallot brownietaikinan päälle.
Paista 160 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassaan ja leikkaa sitten annospaloiksi.
Leave a Reply