Piirakan ristikkopäällisen alle piiloutuu makeista nektariineista ja kirsikoista tehty täyte.
piirakkataikina:
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 200 g voita
- 5 -6 rkl vettä
täyte:
- 4 nektariinia
- 500 g kirsikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 muna voiteluun
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota noin kolme neljäsosaa taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (koko 20 x 30 cm). Voitele piirakkavuoka, jos käytät kertaamista tai lasista vuokaa, pinnoitettua vuokaa ei tarvitse voidella.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Poista nektariineista ja kivet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Asettele nektariinit ja kirsikat piirakkavuokaan. Ripottele sokeri hedelmien päälle.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi, jonka pituus on noin 30 cm. Leikkaa taikina taikinapyörällä suikaleiksi. Asettele suikaleet piirakan päälle ristikoksi ja painele niiden päät piirakan reunoihin kiinni.
Voitele piirakan pinta munalla.
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply