Makeaan mysliin lisätään reilusti siemeniä sekä kuivattuja aprikooseja ja karpaloita.
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 0,5 dl hunajaa
- 200 g ruishiutaleita
- 300 g spelttihiutaleita
- 180 g kurpitsansiemeniä
- 180 g auringonkukansiemeniä
- 200 g kuivattuja aprikoosia
- 100 g karpaloita
Mittaa auringonkukkaöljy, vaalea siirappi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ruis- ja spelttihiutaleet, kurpitsansiemenet sekä auringonkukansiemenet kulhossa ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada öljyseos hiutaleiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita välillä, jotta seos paistuu tasaisesti eikä pääse palamaan.
Sekoita jäähtyneeseen mysliseokseen kuivatut aprikoosit ja karpalot.
Mysli säilyy tiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kuukauden. Tarjoa maidon tai maustamattoman jogurtin kanssa.
Leave a Reply