• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Parhaat piparkakut

Parhaat piparkakut

09/12/2013 by Liisa Leave a Comment

006 (3)

Piparkakut leivotaan äidiltä perityllä reseptillä.

  • 200 g siirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 25 g (6,5 tl) soodaa
  • 3 munaa
  • 400 g sokeria
  • 300 g voita
  • 800 g vehnäjauhoja
  • 2 dl tomusokeria
  • noin 2 rkl vettä
  • (elintarvikeväriä)

Laita siirappi, mausteet ja puolet soodasta kattilaan ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa munat ja puolet sokerista vaahdoksi, samoin huoneenlämpöinen voi ja toinen puolikas sokerista. Sekoita jauhoihin toinen puolikas soodasta.

Lisää munavaahtoa ja voivaahtoa vuorotellen siirappiseokseen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta taikina jääkaappiin ja anna seisoa seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla piparkakkuja. Nosta piparkakut leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paistaa uunin keskiosassa 200 asteessa 5 – 7 minuuttia.

Valmista sokerikuorrute. Sekoita tomusokeriin kylmää vettä vähän kerrallaan, kunnes kuorrutteen koostumus on sopivaa. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen muutamalla tipalla elintarvikeväriä.

Koristele piparkakut haluamallasi tavalla. Voit käyttää myös koristehelmiä ja muita kakkukoristeita.

015 (3)

019 (4)

021 (3)

046 (4)

031 (2)

096

 

Filed Under: Keksi Tagged With: joulu, keksi

Previous Post: « Pähkinäinen täytekakku
Next Post: Jouluinen bostonkakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Pienet kurpitsapiiraat

Pienet kurpitsapiiraat maustetaan syksyisen lämpimillä mausteilla: kanelilla, muskotilla, inkiväärillä ja neilikalla. Kurpitsasosetta on helppo ...

Read More »

Espresso-suklaacookies

Klassinen makupari kahvi ja suklaa toimii myös cookieiden muodossa. Tarjoa cookiet hyvän kahvin kanssa. Noin 30 kappaletta. 200 g ...

Read More »

Vaniljatoffee

Ihana vaniljatoffee maustetaan aidolla vaniljalla. 2,5 dl sokeria 2 dl kermaa 1 dl glukoosisiirappia 50 g voita 1 vaniljatanko Halkaise ...

Read More »

Suklaiset sydänleivokset

Suklaiset sydänleivokset täytetään kirpeällä pihlajanmarjahyytelöllä. Täytteeksi sopii myös esimerkiksi aprikoosi- tai vadelmamarmeladi. Noin 12 ...

Read More »

Kumkvattijuustokakku

Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja. 140 g digestive-keksejä 70 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress