Syksyisessä puolukkapiirakassa puolukoiden kirpeyttä tasapainottaa ihana kinuskinen täyte.
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 150 g ranskankermaa
- 2 munaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 l puolukoita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kulhossa ranskankerma, munat ja fariinisokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele seoksen päälle puolukat.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply