Kesäiset kuppikakut kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla mansikoilla.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 150 g ranskankermaa
- 2 rkl sokeria
- 6 mansikkaa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.
Vaahdota kerma. Kun vaahto on melkein valmista, lisää ranskankerma ja sokeri ja vaahdota vielä hetki.
Levitä kermavaahto kuppikakkujen päälle.
Halkaise mansikat ja lisää jokaisen kuppikakun päälle mansikka.
Leave a Reply