• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklainen mansikkatäytekakku

Suklainen mansikkatäytekakku

30/05/2018 by Liisa Leave a Comment

Maukas suklaakakku täytetään ja koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla.

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 2,5 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa

 

  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 250 g mansikoita.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa.

Viipaloi noin puolet mansikoista.

Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin puolet kermavaahdosta. Asettele mansikkaviipaleet kermavaahdon päälle. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kakun päälle loppu kermavaahto. Koristele mansikoilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: mansikka, suklaakakku, täytekakku

Previous Post: « Pikkukokin valkosuklaadonitsit
Next Post: Mansikkaiset kuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Vaalea maustekakku

Vaalean maustekakun maku on hienovaraisempi kuin perinteisen maustekakun. Kakku maustetaan vaalealla siirapilla, inkiväärillä, kanelilla, ...

Read More »

Suklaa-pähkinäpuustit

Ihanat puustit täytetään tummalla suklaalla ja rouhitulla hasselpähkinällä. Tarjoa pullat vielä hieman lämpiminä. n. 16 kappaletta 2,5 dl ...

Read More »

Kuivatut omenat

Valitse vain hyväkuntoisia omenia kuivattavaksi. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa joko ohuiksi renkaiksi tai lohkoiksi. Asettele omenat ...

Read More »

Kanelikuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Kuorruta kanelilla maustetut kuppikakut makealla valkosuklaakuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl ...

Read More »

Vadelma-maitosuklaamuffinssit

Suklaiset vadelmamuffinssit ovat makeita ja meheviä. 12 kappaletta. 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 munaa 2 dl maitoa 3,5 dl jauhoja 1 ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress