Klassikkoleivonnainen toscakakku saa päälleen reilun kerroksen mantelilastuista valmistettua toscakuorrutetta, sillä tahmean makea ja rapsakka kuorrutus on ehdottomasti tämän kakun paras osa. Lisäsin tässä reseptissä myös taikinaan mantelijauhetta tuomaan kakkuun lisää makua ja mehevyyttä.
- 150 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 200 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- 200 g mantelilastuja
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla. Voit leipoa kakun myös pyöreään kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa 30 minuuttia.
Valmista toscakuorrutus kakun ollessa uunissa. Laita kuutioitu voi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes se on sulanut. Lisää muut aineet ja anna seoksen kiehahtaa kevyesti.
Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus kakun pinnalle.
Paista kakkua kuorrutuksen kanssa vielä 10 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.
Leave a Reply