Leivo pääsiäisen kahvipöytään tuhti suklainen mutakakku ja koristele se suklaamunilla ja valkosuklaalla. Kakun voi hyvin leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä tämän kakun maku vain paranee säilytyksessä. Koristele kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua.
- 250 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 250 g tummaa suklaata
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 15 pientä suklaamunaa
- 50 g valkosuklaata
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Lisää suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä reilusti raa’aksi.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Koristele pienillä suklaamunilla ja valkosuklaalla. Lisää osa munista kakun päälle kokonaisina, osa puolikkaina ja osa murusina. Vuole valkosuklaasta lastuja.
Leave a Reply