Pääsiäisenä muffinssit kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutteella ja koristellaan suklaamunilla.
12 kappaletta.
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- suklaarakeita tai -munia
Valmista ensin kuorrute. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Vatkaa sitten kuorrute ilmavaksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.
Kuorruta muffinssit suklaakuorrutteella ja koristele suklaarakeilla tai suklaamunilla.
Leave a Reply