Pääsiäisenä suklaakakku täytetään ihanalla appelsiinimarmeladilla ja koristellaan suklaamunilla.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 50 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
- 2 dl appelsiinimarmeladia
- 250 g suklaata
- 50 g voita
- pieniä suklaamunia tai -rakeita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.
Valmista täyte. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä hetki huoneenlämmössä ja sekoita joukkoon sitten appelsiinimarmeladi.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja laita sen ympärille kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas. Levitä päälle täyte ja nosta päälle toinen kakkupohja. Nosta kakku jääkaappiin vähintään kahdeksti tunniksi vetäytymään.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle ja reunoille.
Anna kuorrutuksen kovettua hetki ja koristele kakku sitten suklaamunilla.
Älyttömän hyvännäköinen suklaakakku! 😛 Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan! 🙂
http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/