• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Pääsiäisen täytekakku

Pääsiäisen täytekakku

25/03/2015 by Liisa Leave a Comment

013 (5)

Pääsiäisen täytekakku kuorrutetaan sokerikreemillä ja koristellaan pienillä suklaamunilla.

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 200 g suolatonta voita
  • 8 dl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä
  • pieniä suklaamunia

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 1 tunti ja 10 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.

Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä päälle aprikoosimarmeladi. Lisää samalla tavalla seuraavat kakkupohjat. Kostuta päällimmäinen kakkupohja.

Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut kerros sokerikreemiä. Levitä sen jälkeen toinen paksumpi kerros ja viimeistele tasoittamalla pinta tasaiseksi. Koristele kakku pienillä värikkäillä suklaamunilla.

158

176 (3)

 

Filed Under: Kakku Tagged With: pääsiäinen, täytekakku

Previous Post: « Rocky road browniet
Next Post: Pääsiäisen rocky road »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mustikkainen vaniljafudge

Vaniljafudgeen lisätään kuivattuja mustikoita. 2,5 dl sokeria 2 dl kermaa 50 g voita 1 dl glukoosisiirappia 1 vaniljatanko 100 g ...

Read More »

Mansikkarahkakakku

Kesäloman kunniaksi kahvipöytään leivotaan mehukas mansikkarahkakakku. 5 munaa 3 dl sokeria 200 g sulatettua voita 1 dl maitoa 4,5 dl ...

Read More »

Raidallinen suklaakakku

Raidallinen suklaakakku on näyttävä herkku kahvipöydässä tai jälkiruokana. 2 munaa 1,5 dl sokeria 1 vaniljatanko 100 g voita 1 dl ...

Read More »

Omenatäytekakku

Omenakakku täytetään makealla omenahillolla ja kermavaahdolla. 200 g voita 3 dl ruokosokeria 3 munaa 4 dl jauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 ...

Read More »

Taatelikakku

Mehukas taatelikakku kuuluu joulun kahvipöytään. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta. 250 g ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress