Täydelliset vappumunkit ovat pinnalta rapsakoita ja sisältä suussasulavan pehmeitä.
n. 30 pikkumunkkia
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 7,5 dl jauhoja
- 100 g voita
- 2 l rypsiöljyä
- sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Pyörittele taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja asettele ne leivinpaperilla suojatulle pellille. Anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Kuumenna öljy kattilassa 170 – 180 asteiseksi.
Paista munkkeja öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Käännä munkit ympäri puolessa välissä paistamista.
Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperilla suojatulle lautaselle ja anna niiden jäähtyä hetki.
Pyörittele lämpimät munkin sokerissa.
Tarjoa munkit heti, ne ovat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä!
Leave a Reply