Kermainen jäätelö maustetaan rommilla ja rusinoilla.
- 1 dl rusinoita
- 1,5 dl vettä
- 3 tl rommiaromia
- 1 rkl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl rusinoiden lientä
- 2 dl kermaa
- 2 dl punaista maitoa
Laita rusinat , vesi, rommiaromi ja sokeri kattilaan. Keitä rusinoita rommivedessä 10 minuuttia. Jätä rusinat jäähtymään liemeensä. Kun rusinat ovat jäähtyneet kaada ne siivilään valumaan. Ota liemi talteen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rusinoiden liemi ja sekoita. Lisää kerma ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja käsittele koneen ohjeiden mukaisesti. Lisää rusinat kun jäätelö on lähes valmista.
Leave a Reply