Spelttijauhoista leivottuun banaanikakkuun lisätään myös saksanpähkinöitä.
- 150 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 3 banaania
- 150 g ranskankermaa
- 3 dl spelttijauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 70 g saksanpähkinöitä
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi rouhitut pähkinät ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 50 – 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply