
Leivo pääsiäisen kahvipöytään ihanan raikkaita rahkapullia.
noin 14 kappaletta
Pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
Täytteeksi:
- 250 g maitorahkaa
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
Voiteluun:
- 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa taikina 14 palaan. Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia, asettele ne leivinpaperilla suojatulle pellille ja anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Paina kohonneiden pullien keskelle lasin avulla pyöreä syvennys.
Sekoita kulhossa täytteen aineet ja lusikoi täyte pullien syvennykseen. Voitele pullien reunat kananmunalla.
Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia.
Leave a Reply