• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Rahkapullat

Rahkapullat

08/04/2020 by Liisa Leave a Comment

Leivo pääsiäisen kahvipöytään ihanan raikkaita rahkapullia.

noin 14 kappaletta

Pullataikina:

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita

Täytteeksi:

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua

Voiteluun:

  • 1 muna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa taikina 14 palaan. Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia, asettele ne leivinpaperilla suojatulle pellille ja anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Paina kohonneiden pullien keskelle lasin avulla pyöreä syvennys.

Sekoita kulhossa täytteen aineet ja lusikoi täyte pullien syvennykseen. Voitele pullien reunat kananmunalla.

Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia.

 

Filed Under: Pulla Tagged With: pääsiäinen, pulla, rahka, sitruuna

Previous Post: « Keltaiset donitsit
Next Post: Suklaiset kukkakuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Kinuskinen puolukkapiirakka

Syksyisessä puolukkapiirakassa puolukoiden kirpeyttä tasapainottaa ihana kinuskinen täyte. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g ...

Read More »

Pienet mansikkapiirakat

Tarjoile makeat mansikkapiirakat raikkaan vaniljajäätelön kanssa. 6 kpl 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g voita2 – 3 rkl vettä 400 ...

Read More »

Kurpitsapiirakka

Mausteinen kurpitsapiirakka tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 100 g voita 3 dl jauhoja 1 rkl sokeria 3 - 4 rkl ...

Read More »

Sydämenmuotoiset mansikkavaahtokarkit

Ystävänpäivänä tarjotaan ihania sydämenmuotoisia mansikkavaahtokarkkeja. 7 liivatelehteä 1 dl mansikkasosetta 2 valkuaista 4,5 dl ...

Read More »

Pienet appelsiini-suklaapiiraat

Söpöt pienet piiraat täytetään makealla appelsiinimarmeladilla ja kuorrutetaan maitosuklaalla. Tarjoa hyvän kahvin kanssa! 12 kappaletta 3 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress