
Perinteisestä taatelikakusta tulee astetta juhlavampi, kun kuorrutat sen sokerikreemillä ja koristelet strösseleillä.
taatelikakku:
- 250 g taateleita
- 3 dl vettä
- 200 g voita
- 3 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1 dl siirappia
- 3 dl jauhoja
- 1 tl kaneli
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 tl vaniljauutetta
koristeeksi:
- kullan värisiä strösseleitä
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka.
Keitä taateleita ja vettä noin kymmenen minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja siirappi sekä taatelisose.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa noin 45minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja vatkaa kuorrutetta vielä hetki.
Lusikoi kuorrute kakun päälle ja levitä se tasaiseksi palettiveitsellä. Ripottele kuorrutteen päälle strösseleitä.
Leave a Reply