Mausta kuppikakut piparkakkumausteilla ja pursota niiden pinnalle sokerikreemiä jouluseppeleen muotoon.
12 kappaletta
kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 2 tl kanelia
- 0,5 tl neilikkaa
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl pomeranssinkuorta
- 0,5 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 100 g suolatonta voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- vihreää elintarvikeväriä
koristeeksi:
- jouluisia strösseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vihreä elintarvikeväri ja vatkaa tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kuorrutettu kuppikakkujen päälle jouluseppeleen muotoon. Koristele strösseleillä.
Leave a Reply