• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Mausteinen päärynäpiirakka

Mausteinen päärynäpiirakka

16/09/2020 by Liisa Leave a Comment

Lisää syksyisen päärynäpiirakan täytteeseen tuoksuvia mausteita ja tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

piirakkataikina:

  • 6 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 5 -6 rkl vettä

täyte:

  • 4 – 5 päärynää
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • voiteluun 1 muna

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Voitele piirakkavuoka, jos käytät keraamista tai lasista vuokaa, pinnoitettua vuokaa ei tarvitse voidella.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista päärynöistä kannat ja siemenet ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Laita päärynäkuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja mausteet. Kaada täyte piirakkavuokaan.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä noin 2 sentin levyisiksi suikaleiksi. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi piirakan pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.

Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.


 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kaneli, päärynä, piirakka

Previous Post: « Mustikka-vadelmamurumuffinssit
Next Post: Suklaakuppikakut tahinikuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mustikkainen vaniljafudge

Vaniljafudgeen lisätään kuivattuja mustikoita. 2,5 dl sokeria 2 dl kermaa 50 g voita 1 dl glukoosisiirappia 1 vaniljatanko 100 g ...

Read More »

Mansikkakeksit

Kuivatut mansikat maustavat kesäisen makeat keksit. Noin 40 kappaletta. 200 g voita 2,5 dl sokeria 2 rkl vaniljasokeria 2 munaa 5 dl ...

Read More »

Halloweenin kurpitsapiirakka

Piirakan kannen hurjan kurpitsanaamion alta löytyy ihanan mausteinen kurpitsatäyte. piirakkataikina: 6 dl jauhoja1,5 dl sokeria0,5 tl suolaa200 ...

Read More »

Suklainen mangotäytekakku

Suklaakakun täytteenä on raikas mangorahka ja päällä mangososeesta tehty kiille. 150 g suklaata 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2 dl ...

Read More »

Uuden vuoden suklaatryffelikakku

Leivo uudeksi vuoksi täyteläinen suklaatryffelikakku, jonka sisältä löytyy mehevä valkosuklaakreemillä täytetty kakkupohja. Kakun voi valmistaa ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress