
Mausta jouluinen levykakku piparkakkumausteilla ja kuorruta se kanelin makuisella sokerikreemillä.
- 200 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 0,5 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl neilikkaa
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl pomeranssinkuorta
- 150 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 1,5 tl kanelia
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 180 asteessa 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kanelinmakuinen sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli ja vatkaa vielä hetki.
Levitä sokerikreemi palettiveitsellä kakun päälle ja leikkaa kakku annospaloiksi.
Leave a Reply