Mustikkajuustokakku on herkullinen klassikko.
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g voita
- 500 g mascarponea
- 150 g ranskankermaa
- 3 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1,5 dl pensasmustikoita
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Notkista mascarpone kulhossa. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita seosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat
Paista juustokakkua 175 asteessa 50 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni, jätä uuninluukku raolleen ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
Leave a Reply