
Kuorruta raikkaat sitruunakuppikakut makealla vaniljakuorrutuksella ja koristele kuppikakut kehäkukilla tai muilla syötävillä kukilla.
12 kappaletta
kuppikakut:
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0,5 dl sitruunamehua (1 sitruuna)
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljauutetta
koristeeksi:
- kehäkukkia tai muita syötäviä kukkia
Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää sitruunan raastettu kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä sitruunamehun ja maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja vatkaa kuorrutetta vielä hetki.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele kehäkukilla
Leave a Reply