
Täydellisen vadelmapiiraan pinnalla on makea ja rapsakka toscakuorrutus. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön kanssa.
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täytteeksi:
- 7 dl vadelmia
toscakuorrutus:
- 50 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 70 g mantelilastuja
Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä vadelmat piirakkapohjan päälle.
Valmista toscakuorrutus. Sulata voi kattilassa ja sekoita voisulan joukkoon sokeri ja mantelilastut. Levitä seos vadelmien päälle.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua
Leave a Reply