
Täytä pullat makealla vaniljaisella ranskankermatäytteellä ja raikkailla vadelmilla.
noin 15 kappaletta
Pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
Täyte:
- 150 g ranskankermaa
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl vaniljauutetta
- 2 dl vadelmia
Voiteluun:
- 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Paina kohonneiden pullien keskelle lasin avulla pyöreä syvennys.
Sekoita kulhossa täyteen ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljauute ja jaa seos pullien päälle. Ripottele vadelmat täytteen pinnalle.
Voitele pullien reunat munalla.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply