
Piirakan kannen hurjan kurpitsanaamion alta löytyy ihanan mausteinen kurpitsatäyte.
piirakkataikina:
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 200 g voita
- 5 -6 rkl vettä
täyte:
- 5 dl kurpitsasosetta
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- 2 tl muskottipähkinää
voiteluun:
- 1 muna
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kurpitsasose, munat, kerma ja fariinisokeri kulhossa. Lisää mausteet. Kaada kurpitsaseos piirakkavuokaan taikinan pääälle.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetulla alustalla levyksi, jonka halkaisija on vähän piirakkavuokaa suurempi. Leikkaa taikinaan kurpitsan silmät, nenä ja suu. Nosta taikinalevy varovasti piirakan päälle. Painele taikinan reunat pohjataikinaan kiinni.
Voitele piirakan pinta munalla.
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply