
Herkullisen omenapiirakan pinnalla on reilu kerros rapsakkaa toscakuorrutusta.
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täytteeksi:
- 5 pientä omenaa
toscakuorrutus:
- 50 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 50 g mantelilastuja
Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele omenalohkot vuokaan taikinan päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa 30 minuuttia.
Valmista toscakuorrutus sillä aikaa, kun piirakkaa on uunissa. Sulata voi kattilassa ja sekoita voisulan joukkoon sokeri ja mantelilastut.
Ota piirakkaa uunista ja levitä toscakuorrutus omenoiden päälle. Paista piirakkaa vielä 15 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua
Leave a Reply