• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omenapiirakka toscakuorrutuksella

Omenapiirakka toscakuorrutuksella

22/09/2021 by Liisa Leave a Comment

Herkullisen omenapiirakan pinnalla on reilu kerros rapsakkaa toscakuorrutusta.

piirakkataikina:

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä

täytteeksi:

  • 5 pientä omenaa

toscakuorrutus:

  • 50 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja

Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija 25 cm). 

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele omenalohkot vuokaan taikinan päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa 30 minuuttia.

Valmista toscakuorrutus sillä aikaa, kun piirakkaa on uunissa. Sulata voi kattilassa ja sekoita voisulan joukkoon sokeri ja mantelilastut.

Ota piirakkaa uunista ja levitä toscakuorrutus omenoiden päälle. Paista piirakkaa vielä 15 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua


 

Filed Under: Piirakka Tagged With: manteli, omena, piirakka

Previous Post: « Omena-tahinimuffinssit
Next Post: Suklaakeksit maapähkinävoitäytteellä »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Karpalomysli

Makea karpalomysli maistuu aamu- tai välipalana. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Suklaalusikat

Suklaalusikat ovat hauska tapa nauttia kaakaota: lämmitä mukillinen maitoa, laita suklaalusikka mukiin ja odota kunnes suklaa sulaa maitoon. Kaakao on ...

Read More »

Banaani-kardemummakakku

Mehukas banaanikakku maustetaan kardemummalla. Taikinaan lisätään myös appelsiinimehua makua ja raikkautta tuomaan. Käytä kakkuun hyvin kypsiä ...

Read More »

Pähkinäinen mysli

Rouskuvaan mysliin lisätään reilusti pähkinöitä. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Vadelmapitko

Herkullinen pullapitko täytetään makealla vadelmamarmeladilla. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl kardemummaa ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress