Raikas vaniljainen mascarponekakku kuorrutetaan Nutellalla ja koristellaan hasselpähkinöillä. Myös keksipohja saa lisämakua ja -rakennetta hasselpähkinöistä.
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 50 g hasselpähkinöitä
- 500 g mascarponea
- 2 dl kermaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 vaniljatanko
- 1 dl Nutellaa
- 50 g hasselpähkinöitä
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja hasselpähkinät tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksin- ja pähkinänmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Avaa vaniljatanko terävällä veitsellä ja kaavi siitä siemenet.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne paksuksi vaahdoksi.
Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan ja nosta se tarjoiluastialle.
Levitä Nutella kakun päälle.
Rouhi hasselpähkinät ja koristele kakku pähkinärouheella.
Leave a Reply