• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Lumiukkodonitsit

Lumiukkodonitsit

03/01/2018 by Liisa Leave a Comment

Lumiukkodonitsit maistuvat talvisena päivänä kuuman kaakaon kanssa.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita

 

  • 2 valkuaista
  • 4 – 5 dl tomusokeria

 

  • 1 rkl tomusokeria

 

  • 50 g tummaa suklaata
  • oransseja karkkeja

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.

Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen. Anna kuorrutteen kuivua kokonaan.

Ripottele donitsien päälle tomusokeria.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Kasta hammastikku suklaaseen ja piirrä lumiukoille silmät ja suu.

Liimaa oranssit karkit lumiukkojen neniksi yli jääneen kuorrutteen avulla.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, kaneli

Previous Post: « Vadelmatryffelit
Next Post: Tosi suklaiset kuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkasuklaa

Tee itse herkullista mansikkasuklaata valkosuklaasta ja kuivatuista mansikoista. 200 g valkosuklaata 2 rkl kuivattuja mansikoita Sulata ...

Read More »

Mustikoilla ja marengeilla koristeltu suklaakakku

Suklaakakun, kermavaahdon, marenkien ja pensasmustikoiden yhdistelmästä syntyy suussasulava ja unelmankevyt kakku kesäiseen kahvipöytään. Kakku ...

Read More »

Pikkukokin mansikkakakku

Myös perheen pienimmät jauhopeukalot osaavat leipoa tämän helpon ja herkullisen kakun. Kesällä paras kakun koriste on kermavaahto ja tuoreet ...

Read More »

Karamellisoidut pähkinät

Vastustamattoman hyvät karamellisoidut pähkinät maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa tai kakun päällä. Voit käyttää ...

Read More »

Kirsikkakuppikakut vaniljakuorrutuksella

Kuorruta kirsikkakuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä ja lisää jokaisen kuppikakun päälle koristeiksi kirsikka. 12 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress