
Kaikista ihanin mustikkapiirakka leivotaan pullataikinapohjalle.
pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 rkl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
täyte:
- 8 dl mustikoita
- 1 dl sokeria
voiteluun:
- 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Ota noin 3/4 pullataikinasta ja kauli se uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja levitä ne taikinan päälle.
Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja leikkaa levy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet piirakan päälle ristikon muotoon.
Voitele piirakan reunat ja taikinasuikaleet munalla.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan vielä vähän lämpimänä.
Leave a Reply